Svar på baby quiz

 1. Zinksalve.
 2. 16-19 timer.
 3. Svar: ved fire måneders alderen. Dette er på grunn av nyrenes utvikling, som ikke begynner å bearbeide natrium før det har gått ca. fire måneder. Du bør være forsiktig med salt til barn under 1 år, siden nyrene ikke er fullt utviklet og babyen dermed ikke kan skille ut overskudd med salt fra kroppen.
 4. Svar: ved fire måneders alderen. Dette er på grunn av nyrenes utvikling, som ikke begynner å bearbeide natrium før det har gått ca. fire måneder. Du bør være forsiktig med salt til barn under 1 år, siden nyrene ikke er fullt utviklet og babyen dermed ikke kan skille ut overskudd med salt fra kroppen.
 5. Svar: Nyfødte pleier å vri hodet mot høyre, i stedet for til venstre.
 6. Svar: Babyer forstår ikke at hver gjenstand er unik, før det er omkring seks måneder gammelt. Før den tid vil den lille tro at fuglen på utsiden av vinduet er den samme, hver eneste gang.
 7. Mor svare på selv.
 8. Mor svare på selv.
 9. Svar: I gjennomsnitt bruker en baby 2700 bleier i året.
 10. Svar: syv måneder gammelt.
 11. Svar: En baby har omkring 10 000 smaksløker i munnen. Det er mange flere enn vi voksne har. De sitter ikke bare på tungen, men i hele munnen. Etter hvert vil disse ekstra smaksløkene forsvinne.
 12. Svar: Selv om babyen ikke kan ta av klærne sine for å kjøle seg ned, kan han gjøre andre ting. Dersom han er for kald, vil han røre mer på seg. Om han er varm, vil han ligge rolig med armer og bein ut til siden.
 13. Svar: Selv om babyen ikke kan ta av klærne sine for å kjøle seg ned, kan han gjøre andre ting. Dersom han er for kald, vil han røre mer på seg. Om han er varm, vil han ligge rolig med armer og bein ut til siden.
 14. Svar: Babyspråk og pludring er mer interessant for babyen, og han vil konsentrere seg mer når du snakker til ham på denne måten. Ved å bruke lyder og mimikk som er tilpasset barnet, formidler mor og far hvordan man kommuniserer.
 15. Svar: Myten har sannsynligvis oppstått fordi et nyfødt barn skal skrike når det blir født for å sette i gang lungene. Men det er ikke sunt for en baby å ligge og skrike. Babyer kan ikke skjemmes bort, og babyer som opplever å få rask respons når de sier i fra om at de ikke har det helt bra, blir tryggere og skriker mindre.
 16. Svar: Øl, men det er ikke på grunn av alkoholen, snarere tvert i mot. Bygg inneholder et polysakkarid som stimulerer prolaktin – som igjen stimulerer melkeproduksjonen. Heldigvis inneholder alkoholfri øl akkurat det samme polysakkaridet, så øltørste mødre kan ta en alkoholfri øl med god ammeeffekt, og helt uten de skadelige effektene av alkoholen.
 17. Svar: Babyer er født med to reflekser: Dykkerefleksen og svømmerefleksen. Dykkerefleksen får barnet til å holde pusten og åpne øynene når det er under vann, og foreldre kan trigge denne refleksen ved å blåse i barnets ansikt. Refleksen avtar med alderen, men selv voksne har rester av denne refleksen. Svømmerefleksen får barnet til å bevege armene og beina når det legges på magen i vannet.
 18. Svar: Babyer er født med to reflekser: Dykkerefleksen og svømmerefleksen. Dykkerefleksen får barnet til å holde pusten og åpne øynene når det er under vann, og foreldre kan trigge denne refleksen ved å blåse i barnets ansikt. Refleksen avtar med alderen, men selv voksne har rester av denne refleksen. Svømmerefleksen får barnet til å bevege armene og beina når det legges på magen i vannet.
 19. Svar: Babyer kjenner faktisk igjen morens stemme allerede før de blir født. Noen eksperter tror at ved å lytte til mors stemme, begynner babyer å lære om språk allerede mens de er i mors liv.