Idébank for leker til baby shower

Trenger du hjelp med å finne på ting dere kan gjøre under baby showeren kan forhåpentligvis listen under hjelpe deg. Lekene er delt opp i kategoriene:

  • Leker som må organiseres i forkant av baby shower.
  • Leker som passer i starten av baby showeren.
  • Leker som passer under hele baby showeren.
  • Leker som passer til pakkeåpningen.

Leker som må organiseres i forkant av baby shower

Hvordan planlegger man baby shower? Finn informasjon om baby shower, bleiekake m.m

Nesten alle aktivitetene må på en eller annen måte forberedes, men disse to aktivitetene kreves at du involverer andre gjester eller hovedpersonen selv.

Alle kler seg ut som gravid kvinne med store klær og pute eller ballong som mage. Dette for å vise sympati for den gravide, samt at det er en god icebreaker.

For den modige kommende mor som liker en overraskelse kan denne være tingen; Avslør kjønnet på babyen på baby showeren. Det som da gjøres er at den kommende mor ber jordmoren om å skrive ned kjønnet på en lapp å legge lappen i en konvolutt uten å si til foreldrene hva kjønnet er. Konvolutten gies så videre til den som arrangerer baby showeren.  Baby showeren blir pyntet med farger som passer begge kjønn, og ingen vet noe før det avdukes et rosa/blått bord, eller kanskje en kake som er pyntet rosa/blått (eller kanskje fyllet på kaken). Bruk fantasien, men husk at andre ikke bør få vite hva kjønnet er før den kommende mor.

Leker som passer i starten av baby showeren

Leker som kommer tidlig i baby showeren er ofte ment som icebreaker mellom gjester, eller for å si det på en annen måte, bli litt kjent med hverandre. Om det er mange som ikke kjenner hverandre kan det være en fin aktivitet at hver gjest forteller hvordan de kjenner den gravide, relasjonen deres, eller motsatt, at den gravide tar å forteller det for alle gjestene.

En annen lek som bør gjøres/startes tidlig med er «Ikke si enkelte ord»-Her får alle en tråd/bånd rundt halse med klyper (binders eller sikkerhetsnål kan også brukes). Det blir informert om ord en ikke kan bruke som for eksempel barsel, baby, gravid, svangerskap osv. Det er som oftest 1-3 ord som blir brukt. Om ordene blir brukt og noen «arresterte» deg på det må du gi fra deg en klype til den personen som "arresterte" deg på det. Vinneren er den som sitter igjen med flest klyper når tiden er ute.

Leker som passer under hele baby showeren

Hva smaker dette? Dette kan gjøres i to varianter, at alle smaker på det eller bare den gravide. Uansett blir fremgangsmåten den samme. Finn frem forskjellige typer babymat (er mange forskjellige typer på butikken en kan kjøpe, også desserter) og ha det i beholdere som ikke røper hva det er. La gjestene få smake på de forskjellige og gjette hva det er. Den som gjetter flest riktige vinner. Om alle skal svare er det greit med svar ark, print de gratis ut her.

Babybingo – Print ut gratis bingobrett her. Denne kan gjøres på ulik måte:

  • Alle må stille spørsmål til den kommende mammaen og få hun til å si ordene du har på bingobrettet ditt.
  • Legg ut lapper på bordet med samme motiver som det du har på bingobrettet (print ut flere bingobrett og klipp den opp i brikker). En og en gjest åpner et kort, og de som har motivet som blir åpnet kan krysse av på bingobrettet sitt.

Gjett hvordan babyen er – lag et skjema (eller print ut vår gratis her) hvor gjestene skal gjette hvilken dato babyen vil komme, vekt, lengde, kjønnet og hvem av foreldrene babyen kommer til å ligne mest. Denne aktiviteten får selvsagt ingen fasit før babyen er født.

Hvor stor er hun blitt? – Alle gjestene gjetter omkretsen på magen til den kommende mamma`n. Denne kan ha to varianter:

  • Alle skrive ned på en lapp hvor stor de tror omkretsen av magen er, så måler en  magen med et målebånd.
  • Bruk engangs målebånd (eksempelvis fra Ikea sine) eller silkebånd, alle får hvert sitt bånd og klipper av den lengden de tror er lengden rundt den gravide. Etterpå prøver man en etter en om den er riktig lengde rundt magen til mor.

Hvem er dette? Alle gjestene tar med babybilder av seg selv, videre kan denne gjøres på to måter:

  • Den kommende mor skal gjette hvem som er hvem. Legger bildene utover bordet, og hun skal legge bilde på bordet foran den gjesten hun mener er riktig. Pass på å ikke røpe hva som er riktig før alle er plassert.
  • Heng opp bildene på et ark, la de ligge på bordet i en bestemt rekkefølge eller heng de på en snor med klesklyper. Husk å nummerere de. Del ut ark til alle gjestene og så skal alle lage sine egne lister. For å rette arkene tar en å bytter med sidemann og en person leser opp fasiten.

Hvor mange bleier er det? Om noen har laget en bleiekake (eller noe annet av bleier) kan de andre gjestene gjette hvor mange bleier som er brukt. Det er da viktig at den som lager bleiekaken teller hvor mange hun faktisk bruker.

Hva er i bleien? Kjøp inn ulike typer sjokolader, eksempelvis melkesjokolade, nonstop, center, nugatti og after eight (sjokoladen som er igjen etter leken kan du servere gjestene). Smelt en og en sjokolade type og klin den i en og en bleie. Husk å nummerere bleiene slik at du husker hvem bleie som har hvilken sjokolade. Så skal gjestene gjette hvilken sjokolade som er i hvilken bleie ved å lukte og eventuelt smake på sjokoladen. Om dere velger å la gjestene smake kan det være lurt med teskjeer så en kan bruke samme bleie til alle. Print ut gratis svar ark her.

Baby quiz - Lag en quiz med temaet baby. Det kan være spørsmål om babyen, mammaen og generelle babyfakta.  Her kan du gratis printe ut vår baby quiz til jente eller til gutt. Svar til quizen finner du her.

Drikk opp flasken – Alle får en tåteflaske med like mye brus (eller annen drikke) på (100 ml) og første person til å  drikke opp vinner.

Kle på dukken – denne er ekstra morsom om det er en felles baby shower for foreldrene og en lar guttene konkurrere. Om en ikke har en dukke pr person bruker du lag isteden. Hver dukke skal kles av, skifte bleie og kle på igjen.

Leker til baby shower. Baby quiz, baby bingo, og mange andre leker.

Dekorer en body eller smekke til babyen som kommer - Skaff mange ensfargede smekker og/eller bodyer (Litt forskjellige størrelser), samt ting til å dekorere de med. Det kan være tusjer til tøy, merker til å stryke på ol. Få alle gjestene til å dekorere en i løpet av baby showeren og heng de opp på en snor. Dette vil også fungere som en del av pynten i rommet.

Ballongmager – Del opp gjestene i  to eller tre lag, og gi alle gjestene en ballong hver. På ditt signal skal en etter en på laget blåse opp sin ballong og putte den under genseren (bli gravid). Når alle på laget er "gravide" begynner fødslene, og da skal en etter en ta ut ballongen og smelle den. Når siste person på laget har smelt ballongen sin er laget ferdig.

Baby Fantasi – Del opp i lag og spill fantasi med kun babyrelaterte ord (Eksempler kan være stork, brystpumpe, bleie, fødsel, skifte bleie, amme, skrike, smokk, barnesanger, tåteflaske, vogn, trille vogn, mormor, farmor, vippestol, farfar, lillesøster, storebror, storesøster, lillebror, barnestol, tripp trapp stol, salve, pudder, kosebamse, rangle, vuggesang og vugge). En annen vri er at mor skal holde lappen over hodet, og gjestene skal uten å si ordet få mor til å komme frem til svaret. Om en klipper opp rutene fra baby bingoen kan de brukes isteden for ord, baby bingoen finner du her.

Gi smokken til babyen – Start med å tegn en baby på en stor plakat. Ta så bind for øynene på en og en gjest og la de forsøke å plassere smokken så nær munnen til babyen som mulig. Smokken kan være et bilde av en smokk med dobbeltsidig teip bak på, alle får hver sin smokk i ulik farge. Da er det lett å se hvem som vant. Du kan også bruke tegnestifter eller teip å feste smokkene med. Denne leken kan også kjøpes, eksempelvis hos dinbabyshower.no.

Tin isbiten – Lag isbiter med en liten plastfigur i. Under baby showeren får alle gjestene et glass med drikke og en isbit. Når isbiten er smeltet slik at figuren er "løs" skal man rope "vannet mitt er gått". Den første er vinneren. Smelte isbiten i munnen er ikke lov.

Leker som passer til gaveåpning

Gjette leken – Dette er en lek som passer om du har kjøpt inn masse forskjellig du ønsker å gi den kommende mammaen (kan være en smokk, bleier, smekker, en bitering, en badeand, bleieposer, vaskekluter, salver ol.), eller alle gjestene kan ta med seg en liten ting. Legg alle tingene i en boks (kurv eller bolle kan også brukes). Ta bind for øynene på den gravide og gi hun en og en ting. Hun skal gjette hva de forskjellige tingene er ved å ta, lukte, smake og føle på de. Dem hun klarer får hun. En annen variant av samme lek er å la alle gjestene få prøve å gjette, kun ved å klemme og føle på tingene. Et riktig poeng for hver en klarer.

Pakkeleken – alle gjestene kjøper inn en gave som representerer de selv eller noe de har felles med den kommende mammaen. Så skal hun åpne en og en gave slik at mor kan prøve å gjette seg frem til hvem gaven er fra.

Hva sa den gravide? Dette er en lek som starter med at en av dere notere ned hva den kommende mammaen sier mens hun åpner gavene. Senere under baby showeren forteller en av dere at dere ønsker å lese opp hva den gravide sa når babyen ble unnfanget, nemlig "Så søt",  "Å den var fin", "Tusen takk", "det var alt for mye", "Den skal jeg få bruk for", osv.