PYNTE BORD OG LOKALER TIL BRYLLUP

Vi går først igjennom enkle tips til pynting av bord, og deretter kommer tips til hvordan pynte opp bryllupslokalet. 

Se også "DIY blomster til bryllup".

Se også "DIY Bryllup".

Pynte bord til bryllup

Tanken på å pynte bord selv til bryllupet kan være skremmende for mange, men om en deler det opp i mange små oppgaver er dette noe alle kan få til.

Her finner du tips til bryllupet, samt huskelister, budsjett, sparetips og mye annet til bryllup.

Duker til bryllup

Det enkleste å jobbe med er hvite duker, eller veldig lyse duker. Da trenger du ikke å planlegge resten av bordet etter fargen på duken. 

Så må du finne ut om du ønsker løper eller hel dekkende duk. Det kommer ofte an på hva slags bord du har. Om du har store fine hvite bord holder det ofte med en løper på midten. Har du forskjellige type bord som er satt sammen til et langbord er ofte hel dekkende duk det som passer best.

Noen ønsker en løper på midten av bordet i bryllupets farge, dette kan kjøpes til en grei pris og setter en fin stemning ved bordet.

Avhengig av pris er det forskjellige løsninger for hvor du kan skaffe deg duker:

  • Det dyreste blir å kjøpe duker hos en interiørbutikk. Nesten alle interiørbutikk har fine duker til ulike priser. Husk at du som oftest trenger mer enn en duk.
  • Du kan leie duker. Om du googler "leie duker" og byen du bor i, så kommer det helt sikkert opp selskaper som leier ut duker til fest der du er.
  • Du kan reise innom en hobbybutikk, de selger metervare av tøystoffer. Kanskje de har en i rett farge.
  • Du kan bruke hvite senge laken. Er mange som kombinerer dette med andre duker.

Servis, bestikk og glass til bryllup

Hold deg til nøytrale farger, og da spiller det ikke noen rolle hvilket merke serviset er. Har du ikke komplett til alle i samme, så spiller heller ikke det noen rolle. Så lenge alt er i nøytrale farger er dette små detaljer veldig få legger merke til. Er ikke mange som har komplett servise til 40-80 stykker, så bruk det du har. Det samme går for bestikk.

Når det kommer til glass er dette litt mer fremtredende. Bruk gjerne farrisglass eller vinglass.

Tips! Om det er barn som skal bruke glassene, så sett frem et vanlig kjøkkenglass eller plastglass. Sannsynligheten for et uhell er stor.

Servietter til bryllup

Hvordan du velger å brette serviettene kommer helt an på hva slags bordkort og pynt du skal ha på bordet. Om du skal ha mye høye dekorasjoner midt på bordet trenger du også litt høyde på servietten, men har du lave dekorasjoner passer det ofte med servietter som ligger.

Det finnes ulike brette teknikker en kan bruke, og under vår side DIY serviett bretting (Kategori Konfirmasjon) går vi igjennom hvordan du bretter tre ulike.

Hos vår samarbeidspartner Decorium.no finner du mange flotte servietter og annen pynt som passer perfekt til festbordet.

Om du har tid er det også veldig dekorativt å lage serviettholdere. Disse kan også brukes som bordkort.

Bordkort til bryllup

Se mer på siden "Bordkort til bryllup".

Pynt på bordet til bryllup

Etter å ha fått alt det andre på plass vil du merke at det ikke er så mye plass igjen på bordene, og du kommer langt med noen telys beholdere, lysestaker og små blomsterbuketter. På vår side "DIY Blomster" går vi igjennom hvordan du kan lage små buketter selv.

Andre tips er å bruk gjennomsiktig glass, det er veldig nøytalt og kan brukes uansett fargeønske. Pynte også i små grupper på 3, 5 eller 7. Det blir som oftest mest systematisk og ser ofte penere ut.

Forslag til hvordan man kan pynte lokaler til bryllup

Hvordan pynte til bryllup. Om bryllupet skal være i en hage er blomsterbedene og trærne i hagen med å setter stemning. En ny stelt hage kan anbefales. Det kan også være fint om dere planter noen rosebusker for å få inn litt farger.
Hvordan pynte til bryllup. Et pent gavebord er med på å pynte opp lokalet. Det gir også gjestene noe å se på utover kvelden. Sørg for å rydd unna unødvendig papp og innpakkingspapir.
Hvordan pynte til bryllup. En minnebok er hyggelig å ha i etterkant. Dette er også med å pynter opp lokalet og setter stemning, samt gjestene har noe å gjøre utover kvelden.
Hvordan pynte til bryllup. Det pynter veldig opp å ha noen blomsterkasser, en blomsterkurv eller en urne med blomster ved inngangen/trapp oppgangen.
Hvordan pynte til bryllup. Legg frem album fra tiden deres sammen og kanskje har dere også babyalbumene deres? Dette er det hyggelig å bruke for å pynte opp lokalet og sette stemning, samt gjestene har noe å gjøre utover kvelden.
Hvordan pynte til bryllup. Et lite bord med et bilde av dere i en fin ramme, en liten blomst og noen telys er veldig hyggelig. Som bilde viser kan dere også sette noen hortensiaer foran og noen store lysestaker.
Hvordan pynte til bryllup. En av de viktigste accessoriesene til en brud er brudebuketten. Det er synd å legge den fra seg når vielsen er over. Bruk den som en del av pynten. De fleste har den på hovedbordet, men dden kan også pynte opp kakebordet eller gavebordet.