Sjørøverbursdag - Piratbursdag

Pål er nevøen til Bente, og til hans bursdag ønsket han seg kaptein sabeltann bursdag, så da ble det en sjørøverbursdag.

Piratbursdag eller sjørøverbursdag. Huskelister og tips til gjennomføring.

Siden vi ikke er så stor familie, så ble både familie og venner invitert i bursdag på samme tid. Totalt ble vi 18 stykker, og det ble nok av voksne til å passe på barna. Kan anbefale dette om du har plass, det gir deg som vert litt mer styr den ene dagen, men du vil få veldig mye hjelp av de andre voksne som er tilstede (det er i hvert fall min erfaring).

Alle barna skulle kle seg ut som sjørøvere. Hvis de ikke har noe kostyme, skulle de ta på seg en gammel hvit t-skjorte og eventuelt et skjerf. Når de kom ble det tegnet hodeskalle og bein på t-skjorten, og barna ble utstyrt med øyelapp og plastsverd. På noen ble et skjerf festet rundt hodet deres, og på andre ble det tegnet på skjegg med en billig eyeliner.

Når alle hadde kommet begynte vi å lære noen sjørøverfraser som "skip ohoi", og "aiai kaptein". Ungene syns det var veldig morsomt, men noen av foreldrene virket som følte seg litt ubekvemme.

Til mat fikk vi pølser som var delt opp i biter med potetstappe til, og kalte det sjørøvermat. Helt genialt. Ungene syns det var kjempetøft at det var sjørøvermat, og veldig enkelt å ordne istand.

Det ble spilt sjørøvermusikk (kaptein sabeltann), og det var en skattejakt der ungene skulle finne gjemte sjokoladegullmynter. Skattejakten var ute i skogen rett ved huset. Siden det startet å bli litt kjølig ute måtte alle kle på seg godt før vi gikk ut. En del av de voksne ble med ungene på skattejakten, mens resten fikk anledning til å slappe av og prate med de andre voksne i ro og fred.

Piratbursdag eller sjørøverbursdag. Huskelister og tips til gjennomføring.

Hvis du har mindre barn så kan jeg anbefale deg å ha noe som heter følg tråden isteden. Den er mye enklere slik at de minste også klarer skattejakten alene. Under vår side "bursdagsleker" finner du andre forslag til skattejakter og leker.

Følg tråden: Du legger ut en hyssing eller annen tråd som ungene kan følge for å finne skatten. Sørg for å ta noen omveier og pass på så de største barna ikke leder an men lar de små klare det på egenhånd.

Det ble servert en stor langpanne med sjokoladekake med enkle figurer på toppen. Pål hadde vært med å pyntet kaken, og syntes det var veldig morsomt. En stolt gutt! :)

Bursdagen holdt på en 3-4 timers tid. Litt lengre enn planlagt på grunn av skattejakten i skogen, men det ble en stor suksess!

Sjørøverbursdag er topp!

Videoen viser hva en bør tenke på til en sjørøverbursdag