Planlegg utdrikningslaget

Planlegg en dag du trur er en drømmedag for bruden/brudgommen. Regn på budsjett senere, men ikke start med å se begrensningene. Det kan hende drømmedagen ikke lar seg gjøre, men en må prøve å få det så nærme som mulig. 

Tema for dagen og kostymer - Å ha er tema for dagen bør være en presedens. Det er med på å sette en ramme for dagen, skaper en helhet og viser at dette er et nøye planlagt utdrikningslag. Det er også noe som kan gi deltakerne en følelse av tilhørighet. Se mer rundt dette med tema her, og les mer om kostymer her.

Aktiviteter - Når en planlegger utdrikningslaget bør aktivitetene en velger være noe en trur bruden/brudgommen kommer til å like. Det er vanlig å velge noen aktiviteter kun for hovedpersonen (eks. hoppe i strikk eller spabehandling), men en bør også prøve å finne aktiviteter hvor alle deltakerne kan delta (eks. paintball eller gocart). Bruden/brudgommens ønsker er ofte å ha en hyggelig dag sammen med venner, og da er det morsomt å kunne gjøre ting sammen. Aktiviteter som gocart og spa passer ofte godt for alle. Det er morsomt å teste litt grenser og prøve ut nye ting, men pass på at du vet hvor grensene går før du utsetter brud/brudgom for noe ekstremt.

Det kan være lurt å tenke over når på dagen de ulike aktivitetene kommer. Overraskelsesmomentet kommer ofte på morgenen, og er ofte det mest spennende ved utdrikningslag. Noen blir kidnappet og tatt med til et ukjent sted. Andre tror de skal hoppe i fallskjerm før de blir tatt med i en rallybil. Pass imidlertid på at hovedpersonen ikke blir skuffet når lureriet avsløres. Om man drømmer om å hoppe i strikk og får beskjed om at man skal hoppe i strikk før man blir tatt med på Nintendo-aften kan det fort bli en stor skuffelse. På starten av dagen er det også viktig å huske på at det kan være mange av deltakerne som ikke kjenner hverandre, og derfor er det lurt å starte med aktiviteter som gjør at en blir litt kjent.  Det kan være alt fra å sitte i spa’n mens hovedpersonen får behandling, starte med å spise frokost sammen eller starte med en felles aktivitet som paintball som deltakerne kan «bånde» over.

Hovedaktiviteten er ofte midt på dagen. Det er da det er enklest å få instruktører, samt en del aktiviteter må gjøres før en starter med for mye alkoholinntak. Eksempelvis hoppe i strikk og gocart er aktiviteter en må være edru for å gjøre. Det er ofte 1-3 hovedaktiviteter (avhengig av aktivitetene, budsjett og tidslinjen). En må huske at ting tar tid, og det er imellom aktivitetene gruppen får mulighet til å prate sammen. Dette kan være aktiviteter felles for gruppen, bare for hovedperson, eller begge deler. Det kunne eksempelvis være gocart og dans (begge fellesaktiviteter) eller hoppe i strikk og spa (hovedperson og så felles).

Kvelden er ofte forbeholdt til sosialt samvær på en satt plass. Det kan være alt fra å være hjemme hos en person, på en restaurant, på et hotellrom osv. Det er nå hovedpersonen får mulighet til å roe litt ned og snakke mer med vennene sine, men det er også da den største alkohol inntaket vanligvis skjer. Viktig å huske på at kvelden er lang, og det bør være noe opplegg (overraskelser, lurerier, utfordringer eller lignende) utover kvelden også. Det er vanlig å holde på frem til hovedpersonen ønsker å avslutte eller bør avslutte.

Lurerier gjennom hele dagen. Å finne på pek og oppgaver til den som skal drikkes ut kan være en morsom del av utdrikningslaget. Husk imidlertid at det noen synes er festlig er helt forferdelig for andre. Eksempler på tull kan være; på selve dagen med bind for øynene og mye bytting av biler alltid gøy for virkelig å forvirre! Kidnappe hovedpersonen å sette ho/han  av på en ukjent plass og de må løse oppgaver for veien videre.

Off limit? Det er også greit å ta litt hensyn til den som hovedpersonen skal gifte seg med. Har for eksempel brudgommens utkårede sagt at hun synes alt er greit unntatt stripping er det best å ikke sette brudgommen i en situasjon der han blir tatt med på strippeklubb.

For forslag til aktiviteter kan du se vår idebank.

Tips! Ha en plan B hvis noe skulle oppstå. For eksempel dårlig vær når en har planlagt piknik.

Lokaler - På selve dagen vil dere kanskje reise mellom forskjellige aktiviteter, men det er ofte en trenger en base for å kunne legge igjen ting på, stelle seg litt, hvor man kan starte og avslutte dagen, eller om det kun trengs til kvelden. Ideer til selskapslokaler kan være:

 • Ditt eller en av gjestenes hus
 • Restaurant
 • Et hotellrom
 • Leie en sal eller bar (kanskje har noen av gjestene kontakter)

Transport - Det er viktig å huske på at en må komme seg i mellom alle aktivitetene, samt hente hovedpersonen. Dere kommer til å trenge en sjåfør denne dagen. Dersom noen av gjestene ikke skal drikke kan de muligens stille som sjåfører. Ellers kan det være noen du kjenner som kan stille som sjåfør den dagen for en billig penge. Det kan være dere ønsker å leie en limousin eller minibuss. Ta da kontakt med ulike selskaper å få et tilbud, det kan variere veldig mellom selskaper.

Mat - Uten mat og drikke duger helten ikke sies det, og det stemmer også for utdrikningslag. Det er mye mat i godt øl, men for en dag med full fart er det lurt å ha litt mer. Det lønner seg å planlegge maten som en del av arrangementet. Du må sørge for at hovedpersonen får i seg mat, og da er det hyggeligere for alle om dette blir en felles ting dere gjør. Det blir også ofte en bedre helhet på dagen med faste måltider.

Forslag til hvordan fikse frokost:

 • Be deltakerne om å spise før de kommer, eller informere om at det ikke blir mat før et bestemt klokkeslett (så får de som ønsker mat før det spise før de kommer). Du må likevel huske å kjøpe inn litt mat til hovedpersonen om ting starter tidlig.
 • Alle møter på basen du har bestemt å spiser felles frokost der.
 • Alle møter på en restaurant eller et hotell for felles frokost. Hotell har ofte en store frokost buffét.

Her er noen forslag på hvordan du kan fikse mat under dagen:

 • Be deltakere om å ta med niste.
 • En kan smøre smørbrød til alle.
 • Få noen andre til å smøre smørbrød til alle.
 • Kjøpe inn ferdig smurte smørbrød.
 • En kan gå på cafe/restaurant ol.
 • Kjøpe inn og ha det som en buffét på basen deres.
 • Få noen til å levere mat til basen deres.
 • Grilling i parken, eksempel pølser.

Forslag til middag:

 • Spise på en restaurant.
 • Få levert mat til basen dere har.
 • Alle tar med en ting til middagen slik at det blir en buffét. Pass da på å ha oversikt over hvem som tar med hva slik at det blir en god fordeling på type mat. Pass også på at alle har et sted å oppbevare maten under aktivitetene på dagtid.
 • Ha det som en aktivitet at dere lager middag sammen, enten med eller uten instruktør.
 • Grille, og alle tar med selv det de vil ha.
 • En kan leie en kokk.

Hvordan en velger å gjøre dette er veldig avhengig av budsjettet deres, men også aktivitetene. Det er ikke sikkert dere har tid til å bruke to timer på lunsj, eller det kan være at det ikke er noen plass å spise i nærheten av aktivitetene deres. Om dere velger å reise å spise på en restaurant eller lignende er det viktig at du finner et sted med meny og budsjett som passer for deres gruppe, og sjekk med restauranten om det er greit at dere kommer som utdrikningslag. Husk å bestill bord.

Alkohol - De fleste utdrikningslag inneholder alkohol i større eller mindre grad. Det er en del av moroa, men pass på at dere ikke starter drikkingen så tidlig og så hardt at alle er utslitt tidlig på ettermiddagen. En del aktiviteter er det krav om at man må være edru mens aktiviteten foregår, som gocart.

Musikk - Det er lett å glemme bort musikk, men god musikk er med på å skape god stemning. Sørg for å ha noen cd’er/mp3-spiller/spotify-liste med den musikken dere alltid hørte på før. En kan også be deltakere om å lage en liste i spotify eller ta med seg noen cd’er/mp3-spiller.

Bilder - Husk å ta med kamera. Det er ikke hovedpersonen sin jobb å dokumentere dagen, men hun/han vil sikkert veldig gjerne ha bildene etter dagen. Et tips kan være å lage en minnebok eller plakat fra dagen. Slike ting kan også være morsomme å vise frem i bryllupet, men pass på hvilke bilder dere da velger å bruke.

Overnattingstur - Et utdrikningslag med overnatting blir ofte svært vellykket fordi man har bedre tid sammen. Vær imidlertid oppmerksom på at mange overnattingssteder ikke ønsker å ha utdrikningslag på besøk. Ønsker man en overnattingstur er det lurt å spille med åpne kort hele veien. Det er bedre å bli avvist på telefon fordi man er et utdrikningslag enn når alle gutta kommer i supermannkostymer og ikke får sjekke inn. Lei en hytte eller en leilighet litt for seg selv fremfor på en familiecamping, og hold dere unna utpregede familiesteder. Det gir også dere langt friere rammer.